Děti se v kuchyni rádi pletou - to je známá věc. Pomáhají, kde můžou, snaží se být tvůrčí a nápomocné. Ne u všech čiností to však rodičové kvitují s nadšením - u některých činností hrozí popálení, opaření, však to dobře znáte. Musíme být jako ostříži a nenechat dítě samotné v kuchyni ani chvilku. Proto jsme dnes vybrali cukroví, u kterého si rodičové oddychnou a hlavní díl práce odvedou hlavně děti. Nehrozí žádné popálení od horkého plechu! Důležité je nadšení, trocha praxe s modelovací hmotou a spousta fantazie. Jen s rozehřátím čokolády dětem pomůže maminka, nebo jiný dospělák, který bude zrovna po ruce. Všichni, kdo si chtějí vytvořit další hravý recept na vánoční cukroví s lentilkami sem! Pusťte se do toho a malí nepečení panáčci z kokosu, mléka a rozdrobených sušenek mohou zdobit váš vánoční stůl. Stačí chvilka a sněhuláčci budou jako živí!
Ingedience:
500g vanilkových sušenek
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
130g strouhaného kokosu + na obalení
50g strouhaných mandlí
50g hořké čokolády na vaření
bonbony marshmallow
moučkový cukr na zaprášení
cukrová poleva
1 bal. Lentilky Zimní na ozdobu
Postup:
Rozdrťte sušenky válečkem nebo paličkou na maso a vsypte do mísy. Poté drť důkladně promíchejte s kondenzovaným mlékem, kokosem a mandlemi a na chvilku nechte odležet v chladu. Z hmoty vytvořte malé, velké a střední kuličky, ze kterých sestavíte sněhuláky. Rozpusťte čokoládu a na pečící papír vylijte placičky. Ještě do vlažné čokolády položte marhmallow obalené v kokosu – tím vytvoříte klobouček. Nechte v lednici zatuhnout.Očička vytvoříte kapkami čokolády a knoflíky udělejte z lentilek Zimních, které přilepíte cukrovou polevou nebo rozpuštěnou čokoládou. Na závěr opatrně sejměte vychlazené kloboučky z pečícího papíru a dejte sněhulákovi na hlavu.
Hledáte další "lentilkové" recepty? Co si takhle vyzoušet i dětské perníčky, nebo duhové sobíky?
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.