Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Jak zpestřit štědrovečerní večeři: Pstruh plněný slaninou a špekem

Jak zpestřit štědrovečerní večeři: Pstruh plněný slaninou a špekem

13.12.2014 - redakce Babinet.cz

Porce pro 4 osoby

Potřebujeme:

  • 4 čerstvé pstruhy z Rybářství Kolář
  • sůl
  • máslo
  • 20 dkg anglické slaniny
  • 20 dkg špeku
  • cibuli
  • česnek
  • petrželovou nať
  • citrón
  • červenou nebo zelenou papriku větší

Postup:
Pstruhy omyjte, osušte, osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte odpočinout. Mezitím si připravte směs na náplň: na nasekané cibulce osmahněte na kostičky nakrájenou slaninu, papriku a špek a vše dobře promíchejte. Nechte vystydnout a následně naplňte směsí pstruhy. Pstruhy osolte a položte na pekáč vyložený máslem a plátky citronu. Pečte 20 minut při teplotě 160– 200 °C. Na závěr posypte petrželkou.

Foto: zdroj Rybářství Kolář

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz