Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Kuskus s granátovým jablkem (recept operní pěvkyně Dagmar Peckové)

Kuskus s granátovým jablkem (recept operní pěvkyně Dagmar Peckové)

16.11.2014 - redakce Babinet.cz

"Napoprvé zní recept složitě, ale salát je hotový v cuku letu," říká Dagmar Pecková, "Osobně bych ho mohla jíst po metrácích jen tak, bez ničeho, ale s grilovaným lososem, který je také hned hotový, je to rychlý a vynikající oběd."

pro 4 osoby

Ingredience:

  • 250 g instantního kuskusu
  • sůl
  • 1 červená cibule
  • 1/2 granátového jablka
  • 50 g piniových oříšků
  • 1 menší salátová okurka
  • 4 lžíce velmi kvalitního olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 2–3 lžíce bílého balzamikového octa
  • 2 větší větvičky čerstvé máty
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka mleté skořice

Druhou půlku granátového jablka, které prý udržuje mládí, si můžeme později sníst „jen tak“ nebo přidat do müsli či šampaňského.

Postup: Kuskus zalijte 300 ml vroucí osolené vody a nechte odstát 5 minut. Mezitím oloupejte a nadrobno nakrájejte červenou cibuli, z půlky granátového jablka odstraňte jádra, okurku oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Piniové oříšky opražte na pánvi, leč prosím nasucho (bez oleje). 2 lžíce oleje rozehřejte na pánvičce, osmažte cibuli, přimíchejte med, přilejte ocet, odstavte z vařiče a nechte částečně vychladnout. Do kuskusu (pozor, všechna voda se musí vstřebat) dobře zamíchejte 2 lžíce oleje. Kuskus by se neměl lepit a měl by mít „vzdušnou“ strukturu. Potom přimíchejte zbylé ingredience – zkaramelizovanou cibuli, nadrobno nasekanou mátu, opražené piniové oříšky, okurku a granátové jablko. Salát dochuťte solí, pepřem a špetkou skořice.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz