Ryby jsou zdraví velmi prospěšné, jelikož obsahují tolik potřebné omega 3 mastné kyseliny, dále vitamín D a jód. Ne nadarmo se tudíž doporučuje mít rybu na talíři alespoň 1x týdně, přičemž pokud to bude častěji, děláme velmi mnoho pro své zdraví. Ryby dělíme na sladkovodní a mořské, kdy právě mořské ryby těchto látek obsahují více než ryby sladkovodní. A protože mnozí z nás stále ještě v konzumaci masa ryby utlačují do pozadí, i když je nutno podotknout, že situace už se v tomto směru mírně zlepšila, o čemž svědčí i článek jak poznáte čerstvou rybu?, přináším recept pro inspiraci a určitě se budu k rybám jako takovým vracet.Takže dnes si připravíme velmi jednoduchý a rychlý recept na česnekového žraloka.
Potřebujeme
- 4 steaky žraločí
- 4 velké stroužky česneku
- 5 dkg slaniny
- petržel
- sůl
- citrón
- drcený kmín
- olej
Jelikož jsme stát, ve kterém se nenachází moře, je u nás k dispozici tato ryba jen mražená. Rozmraženou rybu tudíž omyjeme, osolíme a okmínujeme, řádně potřeme prolisovaným česnekem necháme chvilku odležet, aby se koření hezky prolnulo.
Na kostky nakrájenou slaninu vyškvaříme a rybu poté opečeme z obou stran. Klademe na talíř, kde dozdobíme petrželkou a plátkem citrónu. Nejvhodnější přílohou je vařený brambor.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.