Je ideální pro horké dny, kdy nás moc nelákají těžká jídla, která nás doslova odrovnají. Je nenáročný na čas. Osvěžující. Tak nějak takto bych asi popsala níže uvedený recept, na který mě upozornila naše stálá přispěvatelka Hanička, a které musím dát za pravdu, je opravdu lahodný.
Potřebujeme
- 1/2 grilovaného kuřete, které ale lze nahratit orestovanými kuřecími kousky a podobně
- 4 půlky kompotovaných broskví
- 1 menší pórek
Zálivka
- 100 g majonézy
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžička cukru moučka
- 1 lžička worchestrové omáčky
- sůl
- špetka pepře
- šťáva z citrónu
Maso a okapané kompotové broskve nakrájíme na nudličky a dáme do mísy, do které pak přidáme na kolečka nakrájený pórek. Odložíme stranou a připravíme si směs na zalití.
V druhé misce smícháme majonézu, jogurt, cukr moučku, worchestr a šťávu z citrónu (stačí půlka), dle chuti dosolíme a opepříme. Touto směsí poté zalijeme připravené maso, řádně promícháme a dáme vychladit.
Sevírujeme na talíři, případně v miskách na listu hlávkového či ledového salátu. Jíme samostatné, případně s pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.