Italský kuchař Emanuele Ridi si povídal s naší redaktorku o české kuchyni a také poradil, jak spávně italské těstoviny.Jaké děláme chyby při jejich prípravě?
Vyzkoušet hned můžete recept Pasta alla norma
Ingredience na 6 porcí
- 600 g těstovin rigatoni
- 1 kg rajčatového protlaku
- 1,5 cibule
- 1,5 stroužku česneku
- 3 lilky
- slunečnicový olej na smažení
- 180 g solené tvrdé ricotty
- pár lístků bazalky
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a necháme stranou, až se vysráží přebytečná voda. Poté plátky lehce obalíme v mouce a osmažíme na slunečnicovém oleji do zlatova. Zvlášť v pánvi orestujeme na olivovém oleji zmáčknutý česnek a cibulku nakrájenou na jemno. Česnek odstraníme, do pánve přidáme rajčatový protlak a nakrájený osmažený lilek. Necháme chvilku povařit a smícháme s uvařenými těstovinami.
Na závěr pastu posypeme strouhaným sýrem, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky.
• každých 250 Kč za nákup pohonných hmot = 1 známka (pro vozy do 3,5 t)
• každých 1000 Kč za nákup pohonných hmot = 1 známka (pro vozy nad 3,5 t)
• každých 250 Kč za nákup výrobků a služeb ve VIVA shopu a OMV mycí lince TopWash = 1 známka
• výměnou za ibody. Známky si můžete objednat od 1. 6 2014 přímo v Katalogu odměn iBOD na www.ibod.cz
Soutěž receptů s Emanuelem Ridim - každý týden na Facebooku OMV
Staňte se fanouškem čerpacích stanic OMV na sociální síti Facebook. Každý týden je na Facebooku zveřejněn nový recept od Emanuela Ridiho s návodem, jak připravit jídlo jako profesionální kuchař! Stačí se nechat inspirovat a nahrát svůj vlastní recept s použitím hlavních ingrediencí šéfkuchaře Emanuela na fanouškovskou stránku OMV na Facebooku s výslednou fotografií vašeho pokrmu. Nejlepší týdenní recept, který bude mít nejvíce „lajků“, vyhraje vysoce kvalitní nůž BergHOFF®.
AUDIO: Letní kampaň s OMV představí Lucie Mašínová, generální ředitelka OMV
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.