Vývar:
- 1 farmářské kuře (farma Loužná)
- 2 petržele
- ¼ celeru (p. Svačina – Ovčáry
- 2 mrkve (p. Svačina – Ovčáry)
- 1 cibule
- 2 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- 3 l vody
Všechnu zeleninu kromě cibule oloupejte a společně s kuřetem a koření vložte do velkého hrnce. Na mírném plamenu nechte táhnout 3 hodiny (v tlakovém hrnci cca 1 hod.). Slijte vývar přes jemné sítko a nechte vychladit v lednici. Z vychladlého vývaru seberte ztuhlý tuk, aby polévka nebyla příliš mastná (voňavý kuřecí tuk se dá použit podobně jako například vepřové sádlo). Před podáváním vývar dosolte a zavařte do polévky jemně nakrájenou zeleninu – vařit stačí chvíli, aby zůstala křupavá. Poté zvlášť uvařené nudle a případně také maso.
Bylinkové nudle
- 200 g hrubé mouky (Mlýn a krupárna Mrskoš, s. r. o.)
- 2 vajíčka (farma Hnátnice)
- 1 lžíce jemně posekané petrželky
- 1 lžíce nakrájené pažitky
Všechny ingredience zpracujte v tuhé těsto, poté zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici několik hodin odležet, s těstem se pak bude lépe pracovat. Poté rozválejte, nakrájejte na nudličky a uvařte ve slané vodě, abyste se vývar nezakalil.
(Recept z Gruntu)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.