Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Vanilkové cupcakes plněné karamelovým nebo kávovým Pribináčkem

Vanilkové cupcakes plněné karamelovým nebo kávovým Pribináčkem

17.2.2014 - redakce Babinet.cz

Doba přípravy: 15 minut |

Doba pečení: 15-20 minut

Ingredience:

  • 225 g změklého másla
  • 225 g cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • ½ semínek z vanilkového lusku
  • 4 vejce (pokojové teploty)
  • 225 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku

Postup:

Předehřejte troubu na 175 ˚C.

Připravte si košíčky na muffiny a vložte je do pečicí formy.

Smíchejte mouku, kypřicí prášek a odložte prozatím stranou.

Dejte do mísy máslo, cukr, sůl, semínka z vanilky a šlehejte do světlé pěny.

Vejce prošlehejte vidličkou a za vysokých otáček robotu pomalu přidávejte po troškách k vyšlehanému máslu.

Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci mouky a pokračujte s přidáváním vejce.

Snižte otáčky a po třetinách přidávejte mouku.

Hotové těsto plňte pomocí lžíce do připravených košíčku zhruba do dvou třetin.

Vložte do trouby a pečte 15-20 minut.

Hotové muffiny vyjměte z formy a ihned potírejte připraveným sirupem.

Sirup na potírání cupcakes:

  • 60 ml vody
  • 60 g cukru krupice

Varianty:

Kávová – přidejte před vařením 1 lžičku instantní kávy

Karamelová – použijte hnědý cukr

Dejte do kastrůlku všechny ingredience na sirup a vařte na malou teplotu až do vymizení krystalek cukru. Můžete nechat mírně vychladnout a nanášet na ještě horké cupcakes.

Náplň z Pribináčku:

Na 12 kusů postačí 2 kelímky Pribináčka po 80g.

Varianty: Kávový Pribináček Karamelový Pribináček

Do úplně vychladnutých cupcakes uděláme pomocí kulatého vykrajovátka dírku a naplníme Pribináčkem z kávy nebo karamelu. Ihned můžeme nanášet krém z čokoládové ganache.

Čokoládový krém:

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 20 g glukózy (lze vynechat)
  • 200 g čokolády

Do kastrůlku dejte smetanu a glukózu a přiveďte téměř k bodu varu.

Čokoládu vložte dokovové misky a přelijte horkou smetanou.

Metličkou směs míchejte, dokud se nespojí vlesklou hmotu bez hrudek.

Nechte vychladnout na pokojovou teplotu,což může trvat i 20 minut, v průběhu stání ji občas zamíchejte.

Konzistencí by měla připomínat měkké máslo.

Poté nandejte do cukrářského pytlíku se zdobičkou a nanášejte na cupcakes.

Na dozdobení:

Čokoládová zrnka kávy nebo karamelky.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.