Do 30 minut
6 porcí
- 1 balení Apetito 150 g
- 2 grilovaná kuřecí stehna (koupíme nebo připravíme domácí)
- 100 g sterilovaných žampionů
- 1 svazek mladé cibulky
- 50 g sušených rajčat v oleji
- 100 g pomazánkového másla
- majoránka, sůl, pepř
Studená kuřecí stehna vykostíme a dáme vychladnout. Scedíme žampiony a spolu s nakrájenou mladou cibulkovou a masem nasekáme tyčovým mixerem s nástavcem na sekání.
Přidáme Apetito, pomazánkové máslo a dochutíme solí a pepřem. Do vzniklé pasty přidáme nakrájená sušená rajčata. Podáváme s pečivem, čerstvými toasty nebo slanými sušenkami.
Inspirace: Sušená rajčata můžeme nahradit francouzskou hořčicí nebo nasekanými černými olivami či kapary. Zdobit můžeme řeřichou.
Praktický tip: Kuře můžeme podávat k obědu a z toho, co nám zůstane, vyrobíme tuto pomazánku. Šetříme čas i nádobí. Skvělý tip na zdobení: Pomazánkou naplníme sáček, zavážeme a ustřihnutým růžkem zdobíme menší pečivo.
AUDIO: S kuchařem Tomášem Záhorským ochutnáme některá jídla připravená z tavených sýrů. Dají se z nich nachystat i sladké pochutiny. Poslouchejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.