Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Pečený losos s Quinoa (Recept Petra Kunce, restaurace V Zátiší)

Pečený losos s Quinoa (Recept Petra Kunce, restaurace V Zátiší)

16.10.2013 - redakce Babinet.cz


4 porce

Losos

Ingredience

  • 800 g lososa s kůží

  • sůl

  • olivový olej

  • citrón

  • 2 lžíce másla

  • hrstka čerstvé petrželky

  • 4 rajčata (nakrájená na kostky a bez vnitřků)

  • 1 lžíce kapary

  • česnek dle chuti

Postup:

  1. Lososa naporcujeme, osolíme a kůži můžeme před pečením na několika místech lehce nakrojit.

  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme do něj lososa kůží dolů. Pečeme 3-4 minuty z každé strany.

  3. Přidáme 2 lžíce másla. Jakmile máslo zpění, zastříkneme citronem.

  4. Lososa lze poté ještě dopéct v troubě.

  5. Do výpeku přidáme trochu čerstvé petrželky, nakrájená rajčaty a kapary. Vše společně orestujeme.

Quinoa

Ingredience:

  • 400 g Quinoy

  • sůl

  • olivový olej

  • Na dochucení: petrželka nebo jiné čerstvé bylinky, případně cuketa, nebo sušené meruňky a koriandr

Postup:

  1. Quinou zalijeme osolenou vodou, aby voda byla 2 cm nad okrajem Quinoy.

  2. Vaříme cca 5-10 min do změknutí, pak scedíme.

  3. Smícháme s trochou olivového oleje a dle chuti můžeme přidat petrželku, bylinky nebo na kostičky nakrájenou orestovanou cuketu. Milovníci sladších chutí mohou přidat sušené meruňky a koriandr.

Tip na podávání:

Na talíř naaranžujte Quinou a na ni položte lososa. Dozdobte čerstvými bylinkami.


---------------------------------

Michelinský šéfkuchař představí V Zátiší mallorskou kuchyni

 

Tomeu Caldentey, první mallorský šéfkuchař, který za své kreace získal v roce 2004 michelinskou hvězdu, představí v restauraci V Zátiší svoji národní kuchyni.

 

Hosté se s ním zde mohou osobně setkat a ochutnat jeho pokrmy od 6. do 8. listopadu. Pětichodové menu doprovodí unikátní mallorská vína.

Tomeu Caldentey půsoví v restauraci Es Molí d´en Bou a připravuje tradiční mallorskou kuchyni v osobitém moderním hávu.

 

Mallorské menu V Zátiší:

  • Lanýž z chobotnice, silný houbový vývar

  • Specialita restaurace - kachní a vepřový "Canelón"

  • Tapioca risotto s lesními houbami

  • Ensaimada - malorský sladký dort s tradiční Sobrasadou (mallorská vepřová specialita)

 

Stálým kreativním šéfkuchařem V Zátiší je od letošního srpna světoběžník Petr Kunc, který sbíral zkušenosti v mnoha špičkových světových podnicích. Vařil například v restauraci Gordona Ramsaye v Londýně, na akci pro Eltona Johna nebo pro Buckinghamský palác.

 

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

janca0001
22.10.2013 08:29

Dneska jsem zkoušela vařit jídlo, podle receptu z časopisu Moje šťastná hvězda a podle drahé polovičky super. Můžu jenom doporučit, ozkoušejte také. V časopise Moje šťastná hvězda jsou další skvělé recepty a vychytávky.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

*/ ?>