Prázdniny jsou v plném proudu, a je to mimo jiné také doba všudypřítomného letního ovoce. Často také bývá velmi horko, a tak ani chuť k jídlu není tak velká. Přináším proto recept na letní dezert, který zajisté osvěží. V závěrečné fázi ho lze jistě doplnit také šlehačkou či kopečkem oblíbené zmrzliny.
Potřebujeme
- ovoce (maliny, jahody, víno, ostružiny
- prostě jaké nás jen napadne)
- 400 ml džusu
(vhodné z tropického ovoce, například ananasový)
- 4 lžíce solamylu
- případně zmrzlinu či šlehačku na dozdobení
Ovoce omyjeme, nakrájíme na drobné kousky a rozdělíme do 4 mističek (buď použijeme klasické misky, ve kterých budeme poté rovnou servírovat, případně pak malé ozdobné bábovičky, kdy želé po ztuhnutí vyklepeneme na talíř).
Džus dáme do hrnce, přidáme solamyl a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezačne houstnout.
Hotovým želé zalijeme ovoce a necháme řádně vychladit. Dozdobíme a podáváme jako prima osvěžení.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.