Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

25.3.2013 - redakce Babinet.cz

  • 250 g uzeného kuřecího masa, doporučujeme např. Kuře uzené DZ Klatovy

  • 250 g Hustopečského uzeného Váhala

  • 300 g bílého pečiva, např. Rosický

  • chléb toustový

  • 4 šálky nasekaných listů mladých kopřiv nebo balení

  • listového špenátu (Agro Jesenice nebo Dione)

  • 7 vajec

  • 60 g másla

  • svazek pažitky

  • sůl, pepř

  • 200 ml mléka

  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku

  • strouhanka na vysypání formy

Vejce rozdělte na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušlehejte sníh. Pečivo nakrájejte na kostky a zvlhčete mlékem. Ve vedlejší míse utřete máslo se žloutky, přidejte pečivo, nasekanou pažitku, koření, kopřivy nebo špenát (přes noc nechte povolit v lednici), maso a promíchejte. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh a směs přesuňte do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (velkého pekáčku nebo dvou menších forem na biskupský chlebíček).

Pečte asi 45 minut při teplotě 170 °C, dokud povrch nezezlátne.

www.eklasa.cz


 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz