Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Játra Josefínky s kurkumovou rýží

Játra Josefínky s kurkumovou rýží

4.1.2013 - AndreaP.

Dnešní recept bude pro všechny, co mají rádi játru. Příprava tohoto pokrmu je celkem rychlá a na talíři vypadá krásně barevně, hlavně díky kurkumové rýži, která je také součástí tohoto receptu. A pokud výsledný pokrm doplníme například zeleninou, výsledek bude více než zajímavý. Autorka tohoto receptu je babinetka Floranka, která se o něj s námi podělila, kdy sama pak říká, že tento recept získala už před lety od Josefínek z Trenčanských Teplic (odtud teda také název pokrmu), které k tomuto lahodnému jídlu přidávaly ještě krásný úsměv.

Potřebujeme

  • vepřová játra
  • sůl a pepř
  • sójová omáčka
  • worchester
  • česnek
  • masox
  • cibule
  • majoránka

 

Vepřová játra nakrájíme na kousky, opepříme a podusíme na zpěněné cibulce. Poté trošku podlijeme vodou, přidáme kousek masoxu, kápneme worchestr a sójovou omáčku. Na závěr pak prolisujeme česnek a přidáme mezi dlaněmi rozdrcenou majoránku, ale to už nedusíme. Podáváme s rýží , například s kurkumovou. Dozdobíme zeleninovou oblohou.

 

Kurkumová rýže
  • Rýži vaříme klasickým způsobem, takže  řádně propláchneme v teplé vodě, vaří se pak v poměru 1 díl rýže na 2 díly vody, sůl, cibule se zapíchnutým hřebíčkem, lžička másla a u tohoto receptu navíc půl lžičky kurkumy.  Vaříme cca 15 minut, dokud se voda "nevsákne". Takto upravená rýže je krásně žlutá a nádherně voní.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz