Košíčky s karamelovým krémem, už jen přečtení samotného názvu dává tušit, že chuťové pohárky dostanou zabrat. Recept nám přináší babinetka Annave a věřím, že tyto úžasné košíčky budou ozdobou svátečního stolu, a to nejen toho vánočního. A jak si takové košíčky připravíme? Zde je recept, tak pojďme na to...
Základní linecké těsto
300 g hladké mouky
150 g tuku (hera, máslo)
100 g moučkového cukru
1 žloutek + 1 celé vejce
Vypracujeme těsto, které necháme v lednici uležet. Těsto poté vyválíme, formičkou vykrajujeme kolečka a ty vkládáme do malých formiček na košíčky. Upečeme v předehřáté troubě a poté vyklopíme, necháme vychladit. Plníme krémem ze Salka. Zdobíme oříškem, různým zdobením a nebo pokapeme čokoládovou polevou. Uschováváme v chladu.
Krém
1 uzavřenou plechovku Salka vaříme ve vodě cca 1,5 hodiny, až zkaramelizuje, necháme řádně vychladit (nejlépe uvařit den předem). V žádném případě neotevírat plechovku, dokud je horká. Poté našleháme 1 kostku másla a postupně do másla vmícháme vychladlé zkaramelizované Salko. Vznikne nám skvělý krém, který případně můžeme dále ochutit - přidáním pomletých oříšků, rumu, kokosu, kávy a podobně.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.