Žampiony, jako každá správná houba, skvěle nasají každou dobrou chuť, zkuste je místo v trojobalu a strouhance vykoupat jen v sojové omáčce a koření. Po 20 minutách pečení máte indicky vonící sousto, ke kterému stačí přidat už jen dobré bezlepkové pečivo Penam.
Ingredience (pro 4 osoby):
čas přípravy: 25 minut
- 1 kg žampiónů
- 5 lžic sojové omáčky
- 1 lžička kari nebo kurkumy
- 1/2 lžičky koření Nasi Goreng
- olivový olej
- Bezlepkový chléb Penam Bezlepek
Příprava:
Pokud jsou žampiony malé a mladé, lze je jen opláchnout vřelou vodou a oschlé konce nožiček ořezat. Jsou-li větší, budou mít tužší sloupku, a tu je lépe oloupat. Na hlubší teflonové pánvi, ke které máme poklici, rozpálíme asi 6 lžic olivového oleje. Zasypeme kari a Nasi Goreng ořením. Ztlumíme plamen, pánev odstavíme a přidáme sojovou omáčku – asi 4 lžíce – záleží, jak moc koncentrovanou omáčku máte k dispozici – v případě slaných a hodně koncentrovaných sojových omáček ředíme vodou (např. 2 lžíce omáčky, 2 lžíce vody). Na obalu sojové omáčky je třeba hlídat přítomnost pšenice. Pak přidáme žampiony a pánev přiklopíme pokličkou. 5 minut pečeme na silnějším plameni, aby žampiony získaly zlatavou barvu, pak 20 minut dusíme pod pokličkou a občas podlijeme vodou. Podáváme s bezlepkovým pečivem.
Vytvořeno ve spolupráci se značkou Penam Bezlepek a projektem Vařím s láskou
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.