- 2 lžíce slunečnicového oleje
- + na bagetu500 g mletého hovězího masa AQ
- 2 cibule AQ, hrubě nasekané
- 1 lžička kmínu
- 1–2 lžičky chilli
- 1 plechovka krájených rajčat AQ
- 600 ml hovězího vývaru sůl
- 1 chlebíčková veka AQ nebo bageta
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sekaných bylin (tymián, oregano, petrželka)
1. Pár kapek oleje rozpalte v pánvi a pak na něm opečte mleté maso, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a zhnědlo. Při opékání maso drťte vařečkou a neustále promíchávejte. Pak maso přendejte do mísy, do pánve přilijte další olej a vhoďte nahrubo nasekanou cibuli. Opékejte dvě až tři minuty doměkka. Vsypte kmín a chilli a po minutě přidejte i maso, rajčata a vývar a přiveďte k varu. Osolte a nechte dvacet minut probublávat.
2. Mezitím předehřejte troubu na200 °C. Maso přendejte do zapékací mísy, bagetu nakrájejte na plátky, každý potřete česnekem, posypte bylinkami, dejte na maso, pokapejte olejem a pečte deset až dvanáct minut dokřupava.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.