Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Zapečené mleté maso (Řecko)

Zapečené mleté maso (Řecko)

25.7.2012 - redakce Babinet.cz

    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • + na bagetu500 g mletého hovězího masa AQ
    • 2 cibule AQ, hrubě nasekané
    • 1 lžička kmínu
    • 1–2 lžičky chilli
    • 1 plechovka krájených rajčat AQ
    • 600 ml hovězího vývaru sůl
    • 1 chlebíčková veka AQ nebo bageta
    • 2 stroužky česneku
    • 2 lžíce sekaných bylin (tymián, oregano, petrželka)

 1. Pár kapek oleje rozpalte v pánvi a pak na něm opečte mleté maso, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a zhnědlo. Při opékání maso drťte vařečkou a neustále promíchávejte. Pak maso přendejte do mísy, do pánve přilijte další olej a vhoďte nahrubo nasekanou cibuli. Opékejte dvě až tři minuty doměkka. Vsypte kmín a chilli a po minutě přidejte i maso, rajčata a vývar a přiveďte k varu. Osolte a nechte dvacet minut probublávat.

2. Mezitím předehřejte troubu na200 °C. Maso přendejte do zapékací mísy, bagetu nakrájejte na plátky, každý potřete česnekem, posypte bylinkami, dejte na maso, pokapejte olejem a pečte deset až dvanáct minut dokřupava.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz