- 0,5 kg Mascarpone
- 12 větších jahod
- cukr moučka dle potřeby
- 1 x A4 listového těsta
- 0,5 kg lesniho ovoce
- snítka máty
- mletá skořice
Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem.
Listové těsto vyválíme, nakrájíme na stejně velké trojuhelníky, položíme na pečící papír a zatížíme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C.
Upečene trojuhelníky posypeme směsí skořice a moučkového cukru.
Na talíř nastříkame trochu krému, na který položíme trojuhelník těsta, opět stříkneme krém, obložíme krájenými jahodami a přidáme další oplatku.
Celý postup opakujeme a zakončíme oplatkou ozdobenou snítkou máty.
Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Pálffy Palác Club Martina Blažka
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.