- 500g hladké mouky
- 1 vejce
- 250g tuku Omega
- 100ml vody
Všechny suroviny smísíme a důkladně promícháme v hladké jemné těsto našedlé barvy. Konzistence by měla být vláčná, ale pevná.
Takto připravené těsto je již hotové a připravené k dalšímu použití.
Toto těsto nelistuje, ale chutí se přibližuje k listovému těstu a je tak vhodné pro výrobu domácích listových dezertů a řezů, jako je závin, šátečky, jablečný koláč s pudinkem či žloutkové řezy.
Smažení patří jednoznačně mezi nejoblíbenější přípravu jídel nejen v české kuchyni. Je skvělé, když se při tom v kuchyni můžeme vyhnout nepříjemnostem, jako je přepalování tuku, prskání, mastných skvrn nejen na stěnách či složité likvidaci oleje.
Tomu všemu přejdeme, využijeme-li 100% rostlinný tuk Omega. Omega se při správném použití nepřepaluje a neprská. Přípravu tolik oblíbených smažených nebo pečených pochoutek s ní tudíž zvládne opravdu každý. Omega by neměla chybět v žádné domácnosti - má nyní nový obal, její tradiční receptura a univerzální použití však zůstávají stejné.
Oceníte ji jak při smažení a fritování, ale i na pečení Omegu na rozdíl od jiných tuků však můžete použít kromě smažení i na pečení masa. Výborná je i do těsta či na přípravu čokoládové polevy.
Opětovné použití a bezproblémová likvidace Omega po použití a vychladnutí na pánvi ztuhne opět do bílé hmoty. Takto ztužený tuk vydrží do dalšího použití. Stačí ho skladovat do teploty 20°C. Při dalším použití se opět změní v kapalný tuk a můžeme smažit znovu dozlatova. Teplota 20°C platí i pro skladování nového balení tuku, není nutné jí skladovat v lednici.
Omega šetří peněženku Nejen díky možnému opětovnému použití, ale i při přípravě polev - jen si spočítejte, kolik zaplatíte za hotovou polevu a kolik jí potřebujete ve srovnání s klasickou přípravou polevy z Omegy a čokolády na vaření či kakaa.
Omegu najdete nyní ve vašem obchodě v novém obalu za doporučenou maloobchodní cenu 27,90 Kč.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.