Těsto:
- 25 dkg polohrubé mouky
- 16 dkg cukru moučka
- 6 vajec
- 5 lžic oleje
Náplň:
- 25 dkg másla
- 12 dkg cukru moučka
- 3 dcl mléka
- 1 lžička rumu
- 1 vanilkový puding
- Džem Schwartau – višeň, malina
Marcipán:
- 20 dkg sušeného mléka (ideálně plnotučné)
- 20 dkg cukr moučka
- 2 lžičky oleje
- 3 lžičky mandlového aroma
- trochu vody (cca 30 ml)
1) Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme trochu vody a uděláme sníh, žloutky utřeme s cukrem do pěny.
2) Sníh lehce vmícháme do žloutkové pěny. Do směsi přimícháme mouku a přidáme olej.
3) Těsto vlijeme do kulaté dortové formy, kterou jsme si předtím vytřeli tukem a vysypali moukou (strouhankou, mletými oříšky).
4) Pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca 45 minut (dle potřeby).
5) Korpus dáme vychladnout.
6) Mezitím si připravíme krém. V mléce uvaříme puding, který nesladíme.
7) Ušleháme máslo s cukrem. K nim přidáme pudinkovou směs a lžičku rumu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.