- 3 dcl medu
- 7 vajec
- 50 slunečnicového semínka
- 50 g kokosu
- 1,5 dcl oleje
- 150 g mletých ořechů (100 g do těsta, 50 g na posypání)
- 350 g polohrubé mouky
- (mléko na doředění)
- Prášek do pečiva
- Džem Schwartau – ideálně višeň nebo červený rybíz
Postup:
1) Oddělte žloutky od bílků a přidejte je k medu a oleji. Promíchejte.
2) Ke směsi přidejte postupně další přísady – semínka, kokos, 100 g ořechů a mouku s práškem do pečiva. Podle potřeby přidejte mléko – jestliže je těsto málo řídké.
3) Z bílků vyšlehejte sníh, který lehce vetřete do těsta (ručně).
4) Těsto rozdělte na 3 díly a vlijte na plech (vystlaný pečícím papírem). Budete mít tedy 3 plechy s těstem.
5) Pečte při teplotě 150-180 stupňů – přibližně 20 minut – aby mělo těsto nazlátlou barvu.
6) Nechte těsta vychladnout, poté namažte spodní těsto džemem Schwartau, dejte plát těsta, na druhý plát namažte také džem a přiložte poslední díl, který posypte nastrouhanými oříšky.
Tip: Těsto si můžete zpestřit přidáním sušeného ovoce (brusinky, meruňky apod.).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.