- 3 lžíce másla pod rýži
- 3 lžíce olivového oleje (můžete dát slunečnicový) pod kuřecí prsní maso
- 2 středně velké cibule ( jedna pod rýži, druhá k masu- zde místo cibule můžeme dát místo cibule pórek dle chuti
- 2 hrnky bílé loupané rýže
- 4 hrnky vody
- 1 polévková lžíce soli
- 300 - 500g kuřecího prsního masa
- koření k masu dle chuti, tentokrát jsem dala bílý pepř, ráda používám též kari, gyros
- sýr Eidam 30 %, pro labužníky Gouda 45 %
- zeleninová příloha dle chuti
Na másle necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibulku, přidáme 2 hrnky rýže, promícháme, krátce osmahneme, přilijeme 4 hrnky studené vody, přidáme polévkovou lžíci soli, opět promícháme a na středně silném ohni pod pokličkou přivedeme k varu. Poté ztlumíme, aby rýže jen jemně bublala a od doby varu vaříme 20 minut.
Na závěr odkryjeme poklici a necháme ujít 5 minut páru. Mezitím orestujeme na olivovém oleji kuřecí maso nakrájené na nudličky, přidáme nákrájenou cibulku nebo pórek, nebo obojí, jemně osolíme, opepříme bílým pepřem a 10 - 15 min. smažíme do měkka. Hotové maso lehce vmícháme do uvařené rýže, případně ještě dochutíme. Zdobíme dle fantazie a vlastní chuti.
Další oceněný soutěžní recept za vtipné aranžování jídla. Jeho autorkou je Veronika Simonová z Nového Boru. Paní Simonová od nás získává jako zvláštní cenu dřevěnou kuličkovou dráhu pro děti od společnosti trihorse.eu
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.