Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Dušená roštěná na pivě Master se špekovými knedlíky

Dušená roštěná na pivě Master se špekovými knedlíky

7.12.2010 - Redakce Babinet

Suroviny pro 4 osoby: 800 g roštěnce, sůl, olej, 100 g kořenové zeleniny, 1 ks cibule, cukr, 30 g hladké mouky, 6 dcl základního vývaru z bílých kostí, citrón, rajčatový protlak, 2 dcl piva Master tmavý, nové koření, pepř celý, máslo Jednotlivé plátky masa nakrájené z nízké strany očištěného roštěnce mírně naklepeme, osolíme a rychle opečeme na části oleje po obou stranách. Nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a drobně nakrájenou cibuli osmahneme dočervena na zbylém oleji (po částečném osmahnutí přidáme trochu cukru, aby zelenina lépe červenala), směs zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Do připraveného základu vložíme opečenou roštěnou, přidáme citrón, rajčatový protlak, pivo Master, 2-3 zrnka nového koření a celého pepře a za občasného míchání dusíme. Ke konci dušení šťávu dle potřeby dochutíme solí (cukrem), procedíme a zjemníme kouskem másla. K dobrému jídlu patří dobré pivo! Master Tmavý 18° Charakteristika: Slad plzeňský (světlý) Slad bavorský (tmavý) Slad karamelový Slad pražený Barevný slad Obsah alkoholu: 7,0 % Hořkost (MJH): 34 Barva (EBCj): 120 Master Tmavý je pivo plné karamelové chuti s vyšší hořkostí a tmavé barvy. Obsah alkoholu 7 % obj. a původního extraktu 18 % spolu s aromatickými látkami ze směsi karamelového, bavorského a barevného sladu dávají tomuto speciálu neobvyklou plnost chuti a vůně s velmi osobitým charakterem. Další recept s pivem Master neleznete ZDE

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.