- 1 vejce
- 2 žloutky
- 1 zarovnaná lžíce škrobu
- 50 g cukru
- 250 ml bílého vína
- kůra z 1/2 citronu
- 1 lžíce citronové šťávy
1 vejce ušleháme v kastrolu se 2 žloutky, 1 zarovnanou lžící škrobu, 50 g cukru, 250 ml bílého vína, kůrou z 1/2 citronu a 1 lžící citronové šťávy. Kastrol vložíme do vodní lázně nebo na varnou desku a tak dlouho šleháme, až vznikne hustý krém. Přendáme jej do fonduové nádoby a udržujeme teplé na ohřívači.
Přílohy: piškoty, piškotový moučník, citronová bábovka, veka, kousky banánu, pomeranče, melounu
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste nebo zaregistrujte)