Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Vaječné vinné fondue

Vaječné vinné fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 1 zarovnaná lžíce škrobu
  • 50 g cukru
  • 250 ml bílého vína
  • kůra z 1/2 citronu
  • 1 lžíce citronové šťávy

1 vejce ušleháme v kastrolu se 2 žloutky, 1 zarovnanou lžící škrobu, 50 g cukru, 250 ml bílého vína, kůrou z 1/2 citronu a 1 lžící citronové šťávy. Kastrol vložíme do vodní lázně nebo na varnou desku a tak dlouho šleháme, až vznikne hustý krém. Přendáme jej do fonduové nádoby a udržujeme teplé na ohřívači.

Přílohy: piškoty, piškotový moučník, citronová bábovka, veka, kousky banánu, pomeranče, melounu

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz