Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Hořčicové fondue

Hořčicové fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 300 g ementálu
  • 200g madelandu
  • 125 ml bílého vína
  • 125 ml kyselé smetany
  • 3-4 lžíce středně ostré hořčice
  • 1 vrchovatá lžíce škrob
  • mletý černý pepř
  • tabasco

300 g ementálu a 200g madelandu nakrájíme na kostičky. 125 ml bílého vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpouštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka. Do omáčky po lžících vmícháme 125 ml kyselé smetany a 3-4 lžíce středně ostré hořčice. Potom smícháme 1 vrchovatou lžíci škrobu se 3 lžícemi bílého vína a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, ochutíme mletým černým pepřem a tabascem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz