Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Rajčatové fondue

Rajčatové fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 200 g ementálu
  • 200 g greyerského sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 1 vrchovatá lžíce škrobu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce šlehačky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1/4 lžičky oregana a sůl
  • případně šlehačka

200 g ementálu a 200 g greyerského sýra nakrájíme na drobné kostičky. 1 stroužek česneku oloupeme, rozpůlíme a vytřeme fonudovou nádobu, nalijeme do ní 250 ml bílého vína a uvedeme do varu na plotýnce, postupně přidáváme sýr, rozpuštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka. 1 vrchovatou lžíci škrobu smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy a 2 lžícemi šlehačky, vmícháme do omáčky, přidáme 2 lžíce rajského protlaku a ochutíme 1/4 lžičky oregana a solí. Podle chuti můžeme vmíchat ještě 125 ml šlehačky. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: veka nebo pšeničný chléb, srbský salát

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz