Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

6.7.2006 - Redakce Babinet

  • 300 g čerstvých jahod
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g tvrdého tvarohu
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 60 g másla,
  • 100 g moučkového cukru
  • 20 g hladké mouky na vál
  • sůl

z uvedeného množství připravíte asi 16 malých knedlíků

Měkký tvaroh smícháme s hrubou moukou, vejcem, špetkou soli a vypracujeme těsto.

Rozdělíme jej na 2 díly a na pracovní desce posypané moukou vyválíme na plátky o tloušťce 3-4 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru 9-10 cm, použít můžete třeba větší hrneček.Do každého vložíme jahodu, dobře uzavřeme a zabalíme. Knedlíky vhodíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Občas je nadzdvihneme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené knedlíky vyjmeme a lehce je roztrhneme. Knedlíky omastíme rozpuštěným máslem, tvrdým tvarohem a pocukrujeme. Ihned podáváme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz