Žamberské knedlíky
22.11.2005 - Redakce Babinet
- 1/4 l mléka
- 1/4 l vody
- 200 g krupice
- 1 lžíce másla
- 1 žloutek
- 1/2 balíčku vanilinového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 1/3 balíčku prášku do pečiva
- umletý mák smíchaný s cukrem a trochou mléka
- sůl
- mletý mák s práškovým cukrem na posypání
- máslo na omaštění
V mléce a vodě svaříme krupici na hustou kaši, omastíme ji lžící másla a necháme vychladnout. Pak přidáme žloutek, vanilinový cukr, mouku a prášek do pečiva. Těsto vyválíme na placku, vykrájíme čtverečky a plnéme je mletým mákem zvlhčeným mlékem a smíchaným cukrem. Čtverečky upravíme v knedlíky, které zaváříme do osolené vroucí vody a vaříme 10-15 minut. Porce na talířích sypeme mletým mákem smíchaným s práškovým cukrem a omastíme rozpuštěným máslem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.