Sýrové palačinky s ředkvičkou
26.2.2007 - Redakce Babinet
Těsto dle základního rozpisu /vystačí na palačinky pro 2 osoby/:
- 1/8 l vody
- 1/8 l mléka
- 1 vejce
- 125 g hladké mouky
- špetka soli
Náplň na 2 palačinky:
- 3 ředkvičky
- olivový olej
- 3 lžíce Créme frâiche
- 50 g Nivy
- kousek Madelandu
- Solamyl
- lžíce mléka
- mletý bílý pepř
- 2 listy římského nebo ledového salátu
- mletá červená paprika
Ředkvičky nakrájíme na kolečka a podusíme 1 minutu na rozpálené troše olivového oleje.
Přidáme Créme frâiche, zmírníme plamen a zamícháme. Přisypeme strouhanou Nivu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Necháme chvíli probublat a pak přidáme 1/2 lžičky Solamylu, který jsme rozmíchali v jedné lžíci mléka. Mícháme, směs zhoustne. Ochutíme bílým pepřem a sejmeme z ohně.
Na palačinku dáme list salátu, na něj navršíme připravenou směs a zabalíme. Vršek palačinky posypeme trochou strouhaného Madelandu a mletou červenou paprikou (kdo má rád, může použít papriku pikantní).
Z uvedeného základního těsta vyrobíte až 6 palačinek, množství potřebných surovin na náplň tedy vynásobte třemi.
Créme frâiche připravíte smícháním 1/2 hrnku kyselého mléka (kyšky) a 1/2 hrnku šlehačky. Směs necháte v čisté sklenici na teplém místě 24-36 hodin houstnout. Potom přemístěte do lednice a spotřebujte do týdne. Créme frâiche se dá našlehat.
Recept na Créme frâiche pochází ze serveru
Labužník.com.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.