Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Jáhly v zelenině

Jáhly v zelenině

18.11.2005 - Redakce Babinet

  • 250 g jáhel
  • 1 hrst zeleného hrášku
  • 3 mladé karotky
  • 1 fenykl
  • 1 hrst naklíčeného obilí
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce rozinek
  • 2 lžíce sekaných mandlí
  • 1 lžička kari
  • 2 lžíce oleje
  • 1 oříšek másla
  • sůl
  • pepř
Všechnu zeleninu umyjeme a oloupeme. Nakrájíme cibuli, fenykl a karotku. Rozinky vložíme do misky s horkou vodou. V hrnci zvolna na oleji smažíme cibuli, potom přidáme okapané rozinky a sekané mandle. Za občasného míchání smažíme dozlatova. Přidáme jáhly a případně kari. Podlijeme horkou vodou a dusíme 15-20 minut. Ostatní zeleninu vaříme po dobu 5 minut v horké osolené vodě. Potom ji přecedíme, necháme okapat a podusíme na másle. Hotové jáhly smícháme s podušenou zeleninou. Vše osolíme, opepříme. Podáváme s naklíčeným obilím.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz