1 kg červeného rybízu 500 g želírovacího cukru 1/4 lžičky mleté skořice špetka mletého zázvoru špetka mletého hřebíčku odlivka koňakuRybíz omyjeme a necháme důkladně okapat. Plody vidličkou rozmačkáme a našleháme v mixéru. Citron přelijeme horkou vodou, osušíme, okrájíme z něj tenkou kůru a vymačkáme. Rozmixované rybízové plody smícháme s citronovou šťávou a kůrou, cukrem a kořením. Kvedlačkou mícháme směs až do rozpuštění cukru. Do směsi zamícháme koňak nebo jiný alkohol. Kompotem plníme láhve a uzavřeme je. Kompot necháme asi 2-3 týdny odležet v ledničce. Je vhodný jako příloha ke grilovaným či pečeným rybám a divočině.
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.