Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Jahodový džem jinak

Jahodový džem jinak

18.6.2006 - Redakce Babinet

  • 1,2 kg jahod
  • 1 kg třešní nebo višní či rybízu
  • 2 kg cukru

Jahody důkladně omyjeme, necháme okapat. Třešně nebo višně vypeckujeme a překrájíme. Rybíz vylisujeme a použijeme jenom šťávu. Velké jahody překrájíme. Vše dáme do širšího kastrolu, část jahod můžme nechat na později. Ovoce i se šťávou povaříme, až začně houstnout, pak vsypeme cukr a zbytek jahod, vaříme ještě asi 15 minut a hustý vařící džem nalijeme do vyčištěných a okapaných skleniček.

Ihned uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a necháme víčka vysterilovat. Pak uklidíme do chladnější místnosti. Džem nemusíme tak dlouho vařit, použijeme-li želírovací přípravek. Vyzkoušejte recept ma pravý jahodový džem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz