Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kachna na víně s paprikami a bazalkou

Kachna na víně s paprikami a bazalkou

29.8.2006 - Redakce Babinet

  • 1 zmrazená nebo čerstvá kachna (celkem asi 1,5 kg)
  • 80 g slaniny
  • 1 cibule
  • sůl
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce drobně krájené čerstvé bazalky
  • 1/4 l suchého bílého vína
  • 1/8 l masového vývaru (může být i Masox)
  • 4 červené papriky
  • 2 nakládané kapie
  • 12 oliv

Zmrazenou kachnu rozmrazte. Operte ji, osušte a rozkrájejte na porce. Dobře osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli na proužky a vyloupaný česnek prolisujte.

Ve větším kastrolu rozpusťte slaninu, přidejte cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte česnek, bazalku a chvíli vše společně duste, pak směs vyjměte a dejte stranou. Do kastrolu na tuk ze slaniny vložte porce kachny a po všech stranách je na mírném plameni opečte. Přebytečný tuk slijte, přidejte víno a vývar a kachnu pod pokličkou na mírném plameni asi 30 minut duste (během dušení ji můžete zalít trochou vody). Papriky očistěte, vyjměte semínka a rozkrájejte. Stejně upravte i kapie. Olivy rozpulte a vypeckujte. Vše přidejte ke kachně a společně 15 minut duste. Pak vložte zpět do kastrolu předem podušenou cibuli, česnek, bazalku a propečené kostičky slaniny. Prohřejte, případně dochuťte a ihned podávejte - s chlebem nebo vařenými brambory.

 

Další recepty na úpravu kachny:

  • Kachna na hruškách
  • Kachna na víně s paprikami a bazalkou
  • Šťavnatá kachna
  • Pikantní kachna
  • Pečená kachna s mandlemi a jablky
  • Kachna na medu
  • Flámská kachna
  • Kachna s olivami
  • Kachna nadivoko
  • Kachna na pomerančích

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz