Broskvové kořeněné kuře
24.8.2006 - Redakce Babinet
- 5 kuřecích řízků (kus asi 150 g)
Na obalení:
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- špetka pepře
- špetka tymiánu
Dále:
- 1/2 šálku pomerančového džusu
- 3/4 šálku na kousky nakrájených broskví
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce jablečného octa
- 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1/2 lžičky bazalky
- 1 malý rozetřený stroužek česneku
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Ingredience na obalení smíchejte a ve směsi obalte kuřecí řízky. Řízky vložte do zapékací mísy a pečte v troubě asi 10 minut. Řízky by měly být téměř hotové.
Mezitím v hrnci smíchejte další suroviny a přiveďte je k varu. Přidejte opečené kuře a vařte na středním plameni, dokud kuře nebude zcela hotové asi 10 minut.
Podávejte s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.