Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Kuře pečené s meruňkami a vínem

Kuře pečené s meruňkami a vínem

31.7.2006 - Redakce Babinet

  • 800 g kuřecích prsou
  • 2/3 šálku a 2 lžíce hladké mouky smíchané se solí a pepřem
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule nasekaná na kousky
  • 1 lžička hořčice dijonského typu
  • 1/3 šálku a 3 lžíce suchého bílého vína
  • 1 a 3/4 šálku meruňkového nektaru
  • 450 g meruněk
  • 2 lžičky kukuřičné moučky (Gustin) rozpuštěné v 1 lžíci vody
Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia. Mouku nasypte do většího plastikového sáčku, přidejte k ní kuře, uzavřete a protřepte tak, aby se kuře moukou obalilo. Kuře ze sáčku vyjměte a otřepte přebytečnou mouku. V pánvi rozehřejte olej a kuře na něm osmahněte 3 až 4 minuty z každé strany, dokud nezhnědne. Pak jej přemístěte do pekáče a nechejte odpočinout. Na stejné pánvi osmahěnte cibuli a přidejte ji na pekáč ke kuřeti. Ke kuřeti dále přimíchejte hořčici, víno a meruňkový nektar a dobře promíchejte. Pečte v troubě asi 25 minut. Pak přidejte meruňky a Gustin rozpuštěný ve vodě. Vraťe do trouby a pečte odkryté dalších 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz