Sladké kuře s mangem
26.11.2005 - Redakce Babinet
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- maso ze 6 kuřecích stehýnek bez kůže
- 1 zralé mango
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 225 g pokrájených pórků
- 100 g fazolových klíčků
- 1,5 dl mangové šťávy
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička škrobové moučky
Ve velkém předehřátém woku rozehřejte olej. Kuřecí maso pokrájejte na kousky a ve woku je při vysoké teplotě smažte 10 minut za častého obracení, aby bylo na všech stranách dozlatova. Oloupejte a pokrájejte mango a přidejte do woku s česnekem, pórkem a fazolovými klíčky. Smažte další 2-3 minuty. Smíchejte mangovou šťávu, bílý vinný ocet a škrobovou moučku. Směs nalijte do woku a 2 minuty povařte s ostatními přísadami, aby tekutina zhoustla. Pokrm dejte na ohřátou servírovací mísu a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.