Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pikantní kachna

Pikantní kachna

26.11.2005 - Redakce Babinet

  • 1 kachna
  • 8 stroužků česneku
  • lusk pálivé zelené papriky
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • špetka mletého pepře
  • 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
  • 1 lžička kari
  • 4 lžíce octa
  • 1/2 lžičky práškového cukru
  • olej
  • sůl

Kachnu očistíme a naporcujeme. Nadrobno nasekáme papriku a utřeme česnek se solí. Všechno koření a utřený česnek rozmícháme v octu, směsí pečlivě potřeme kousky kachny a necháme je odpočinout 3 hodiny. Pak rozpálíme olej a marinovanou kachnu prudce opražíme po všech stranách. Podlejeme, přidáme nasekanou papriku a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka. Nakonec ocukrujeme šťávu a podáváme.

Další recepty na úpravu kachny:

  • Kachna na hruškách
  • Kachna na víně s paprikami a bazalkou
  • Šťavnatá kachna
  • Pikantní kachna
  • Pečená kachna s mandlemi a jablky
  • Kachna na medu
  • Flámská kachna
  • Kachna s olivami
  • Kachna nadivoko
  • Kachna na pomerančích

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz