Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kuřecí kari po gutžarátsku

Kuřecí kari po gutžarátsku

26.11.2005 - Redakce Babinet

  • 1 kuře
  • 2 velké cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička tlučeného kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička horkého koření
  • 2 lžičky koření karí
  • 2 lžičky máku
  • 150 g másla
  • 4 lžíce jogurtu nebo kečupu
  • špetka majoránky
  • sůl

Kuře očistíme a naporcujeme. Jednu cibuli nadrobno nakrájíme, druhou cibuli a česnek rozemeleme a přidáme všechno koření, mletý mák a sůl. Nakrájenou cibulku osmažíme na másle a pak přidáme směs. Po chvíli vložíme maso. Pak podlejeme rozšlehaným jogurtem nebo kečupem a dusíme, až je maso měkké. Občas podléváme, ale jen mírně. Podle mých zkušeností je lepší přidat jogurtu o něco více (až 6 lžic, podle chuti). Pokud nemáte rádi příliš ostrá jídla, vynechejte horké koření.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz