Cassoulete s kuřetem
22.11.2005 - Redakce Babinet
- 900 g nasekaného kuřecího masa
- 225 g pokrájených žampionů
- 16 šalotek
- 6 roztřených stroužků česneku
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 2,25 dl bílého vína
- 2,25 dl kuřecího vývaru
- 1 bobkový list
- snítka tymiánu
- kousek celerové natě
- snítka petrželky a šalvěje
- vše svázané dohromady
- 400 g konzervovaných fazolí
- sůl
- pepř
V ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm kuřecí maso do hněda. Děrovanou lžící je z hrnce vyjměte. Dejte do hrnce žampiony, šalotky a česnek a smažte 4 minuty. Přidejte zpět kuřecí maso, poprašte moukou a smažte další 2 minuty. Přilijte víno a vývar a míchejte, dokud se nezačne směs vařit. Pak přidejte svázané bylinky, sůl a pepř. Za neustálého míchání přidejte fazole. Přikryjte hrnec pokličkou a uprostřed předehřáté trouby 2 hodiny při teplotě 150 stupňů Celsia zapékejte. Vyjměte bylinky a podávejte horké.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.