- 1 středně velká husa (3,5 kg)
- 2 cibule
- 6 jablek
- 1/2 skleničky kdoulového želé
- sůl
- pepř
Očištěnou, omytou husu zvenčí i zevnitř osolíme a okořeníme mletým pepřem. Potom ji dáme do pekáče, ve kterém je centimetrová vrstva vody, pekáč přikryjeme a vložíme do studené trouby, kterou vyhřejeme 200 stupňů Celsia. Za této teploty husu pečeme 1 hodinu. Očistíme cibuli a pokrájíme ji na kolečka, z jablek odkrojíme vršky, vydlabeme vnitřek, naplníme kdoulovým želé a přikryjeme odkrojenými vršky. Pekáč vyjmeme, husu obrátíme, obložíme cibulí, naplněnými jablky a odkrytou pečeme při mírné teplotě další hodinu. Během pečení ji zvenčí i zevnitř potíráme vypečeným sádlem. Upečenou husu a jablka vyjmeme a odložíme na teplé místo. Sádlo z vypečené šťávy odebereme, šťávu rozředíme 2,5 dl vody, převaříme a podlijeme jí husu, kteoru ještě obložíme upečenými jablky. Podáváme s bramborovými knedlíky. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.