- 1 kachna
- 40 g cibule
- 5 lžic oleje
- 1 kachní játra
- žaludek
- 30 vypeckovaných černých oliv
- špetka tymiánu
- vývar z masa
- sůl
- mletý pepř
Kachnu vykucháme, očistíme a omyjeme a rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme, opečeme na rozhřátém oleji ze všech stran a vložíme do pekáče. Na oleji, ve kterém jsme opekli kachnu, zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, srdce a žaludek, nakrájené a vypeckované olivy, špetku soli, pepře a tymiánu a necháme chvilku opéci. Potom přelijeme před porce opečené kachny a dusíme v troubě do měkka. V případě potřeby podlijeme trochou vývaru.
Další recepty na úpravu kachny:
- Kachna na hruškách
- Kachna na víně s paprikami a bazalkou
- Šťavnatá kachna
- Pikantní kachna
- Pečená kachna s mandlemi a jablky
- Kachna na medu
- Flámská kachna
- Kachna na boloňský způsob
- Kachna nadivoko
- Kachna na pomerančích
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.