Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Hochepot

Hochepot

12.10.2006 - Redakce Babinet

  • 750 g hovězího
  • 750 g vepřové hlavy
  • 350 g klobásy
  • 50 g sádla
  • 300 g mrkve
  • 300 kedlubny
  • 4 pórky
  • 1 menší kapusta
  • nové koření
  • pepř
  • sůl
Na pánvi na tuku opečeme hovězí maso a pak je uložíme na dno velkého hrnce. Vedle masa vložíme i vepřovou hlavu, mrkev, kedlubnu, pórky a kapustu rozkrojenou na 4 díly. Osolíme, přidáme koření a nalijeme asi 1,5 l vody. Přivedeme do varu a zmírníme plamen tak, aby se voda jen slabě vařila. Podle potřeby ji přiléváme tak, aby byly suroviny ponořené. Po dvou hodinách přidáme klobásu a vaříme další hodinu. Na talíř servírujeme od každého masa i zeleniny kus a sníme s chlebem. Polévku pak můžeme zavařit nudelmi a pojídat zvlášť. Nebo ji necháme hodně vyvařit a na hluboký talíř nalijeme na maso a zeleninu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz