Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Segedínský guláš

Segedínský guláš

29.11.2005 - Redakce Babinet

  • 500 g vepřového masa z plece
  • 2 cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 g kysaného zelí
  • 150 g kysané smetany
  • sůl

Maso propláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu. Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak poklici polijeme vodou, čímž se sníží tlak, k masu přidáme propláchnuté a překrájené zelí, přidáme opět trochu vody, uzavřeme a dusíme asi 20 minut. Necháme dojít, sejmeme poklici, guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem varu přidáme nahřátou smetanu, dochutíme a podáváme. vyzkoušejte recept na Lenčin segedín.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz