- 500 g vepřového masa z plece
- 2 cibule
- 3 lžíce sádla
- 1 lžíce mleté papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 g kysaného zelí
- 150 g kysané smetany
- sůl
Maso propláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu. Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak poklici polijeme vodou, čímž se sníží tlak, k masu přidáme propláchnuté a překrájené zelí, přidáme opět trochu vody, uzavřeme a dusíme asi 20 minut. Necháme dojít, sejmeme poklici, guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem varu přidáme nahřátou smetanu, dochutíme a podáváme. vyzkoušejte recept na Lenčin segedín.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.