Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Hajducké zelí

Hajducké zelí

29.11.2005 - Redakce Babinet

  • 400 g uzeného bůčku
  • 150 g debrecínské klobásy
  • 600 g kysaného zelí
  • sůl
  • 2 lžíce sádla
  • 1 větší cibule
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na 1 lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a dusíme do měkka. Uzený bůček uvaříme s očištěnou zeleninou, z vývaru a zeleniny připravíme polévku. Bůček nakrájíme na kostky, klobásu na tenká kolečka a obojí opečeme na zbytku sádla. Přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme a přidáme k zelí. Ještě chvíli společně dusíme, dochutíme solí a podáváme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz