Štěstí
24.4.2006 - Redakce Babinet
- 4 plátky svíčkové
- 1 vejce
- 1 lžička Solamylu
- 4 lžíce tuku
- 1 lžíce sušených černých hub
- 1 lžička zázvoru
- 5 žampionů
- 1 kapie
- 2-4 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pálivé mleté papriky
- 1 hrnek nakrájeného bílého zelí
- 1/2 hrnku vývaru
Zálivka:
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce Solamylu
- 1/2 lžičky Vegety
Plátky masa pokrájíme na nudličky, maso smícháme s vejcem, Solamylem a solí. Na pánvi rozehřejeme polovinu tuku, maso prudce opečeme, vyjmeme je a dáme stranou. Do vypečené šťávy přidáme druhou polovinu tuku, přisypeme pokrájené žampiony, máčené sušené houby, zelí, nakrájenou kapii, plátky česneku, zázvor, pálivou papriku a za stálého míchání několik minut opékáme. Přimícháme opečené maso, zalijeme vývarem a několik minut dusíme. Směs přelijeme zálivkou a ještě krátce podusíme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.