500 g libového skopového masa nakrájeného na kostky asi 2,5 cm
170 g bílého jogurtu
Pasta z koření : 1 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru, 4 stroužky česneku, 1/4 lžičky drceného muškátového oříšku, větší špetka drcených hřebíčků, 10 zrnek černého pepře, 60 g loupaných mandlí, 2 lusky kardamomu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 nakrájená cibule, 1/2 lžičky mleté kurkumy, 1/2 lžičky chilli, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička papriky, 1 lžička mletého koriandru, sůl, 225 g nakrájených sterilovaných rajčat včetně šťávy
Dáme skopové do misky, zalijeme jogurtem a dobře promích. Zakryté necháme přes noc na chladném místě. V hmoždíři nebo mixéru nadrtíme dohromady zázvor, česnek, muškátový oříšek, hřebíček, kuličky pepře, mandle, kardamon - přidáme trochu vody a vytvoříme pastu. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli asi 5 minut než změkne. Vmícháme pastu z koření a lehce 1 minutu povaříme. Přidáme kurkumu, chilli, římský kmín, papriku, koriandr a sůl a minutu povaříme. Přidáme skopové, marinádu a rajčata. Dobře zamícháme. Přikryjeme těsnou pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 40-50 minut, dokud maso není měkké a omáčka dostatečně hustá. Pokud se směs během vaření zdá být příliš suchá, přidáme trochu vody. Místo skopového můžete použít i maso drůbeží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.