Mořská štika se zeleninou pečená v alobalu, americké brambory, barevné papriky
6.1.2011 - Redakce Babinet
1 porce: EH 1740 kJ, B 35 g, T 10 g, S 46 g, chol. 98 mg, vláknina 8 g, B 33 %, T 22 %, S 45 %
- 150 g filé z mořské štiky --- 520 kJ
- 20 g celeru --- 40 kJ
- 30 g mrkve --- 60 kJ
- 30 g žampionů --- 50 kJ
- 20 g naťové cibulky --- 30 kJ
- 50 g rajčat --- 50 kJ
- citronová šťáva --- 20 kJ
- zelená petrželka a libeček --- 30 kJ
- 150 g brambor --- 500 kJ
- 7 g oleje --- 260 kJ
- 150 g červených a žlutých paprik --- 180 kJ
- sůl, mletý pepř
Omyté a osušené porce rybího filé osolíme, opepříme, důkladně pokapeme citronovou šťávou a necháme asi ½ hodiny v chladnu marinovat. Zeleninu a žampiony omyjeme, očistíme, celer a mrkev nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou. Rajčata předem spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na alobal vložíme jednotlivé porce filé, na ně rozložíme zeleninu a houby, posypeme směsí bylinek, alobal důkladně zabalíme, aby nevytékala šťáva, a dáme upéct do trouby. Brambory – nejlépe nové – očistíme důkladně kartáčkem, nakrájíme na čtvrtky a v olejem vymazaném pekáčku také upečeme v troubě. Vše pečeme asi 35–40 minut při teplotě 190 °C. Podáváme obložené na nudličky pokrájenou žlutou a červenou paprikou.
Hubnout se dá a také musí zdravě, bez trápení, bez pocitu hladu a násilného odříkání. Jen tak u toho vydržíte! Šanci na trvalý úspěch má pouze to, co je nám příjemné. To je krédo knížek z edice Hubneme s rozumem, které vydává nakladatelství Smart Press s autorkou Ivou Málkovou, představitelkou zdravého hubnutí a zakladatelkou společnosti STOB. Vyzkoušejte to s námi!
Knihy si můžete prolistovat i koupit na
www.smartpress.cz, k dostání jsou i u všech dobrých knihkupců.
Hubneme s rozumem, zdravě a natrvalo – Iva Málková
Hubneme s rozumem v praxi – Glykemická kuchařka – Iva Málková, Jaroslava Štochlová
Hubneme s rozumem tvořivě – Variabilní jídelníček pro hubnutí a udržení váhy – Iva Málková, Jaroslava Štochlová
Vydalo nakladatelství Smart Press,
www.smartpress.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.