Na těsto: hladká mouka 300 g, vejce 2 ks, žloutek 4 ks, sůl, voda 1 polévková lžíce, mléko 1 polévková lžíce Na náplň: uvařené maso z candáta 200 g, žloutek 2ks, strouhaný parmezán 3 polévkové lžíce, majoránka, muškátový oříšek, smetana 31% 2 polévkové lžíce, citronová šťáva, sůl, pepř Na omáčku: šalotka 1 ks, máslo 1 polévková lžíce + 100 g, suché bílé víno 100 ml, rybí vývar 200 ml, sůl, pepř, estragon, kopr, majoránka Na těsto: Všechny suroviny smícháme ve vláčné těsto, které postupně vyválíme na mlýnku na těstoviny. Tvořítkem vykrájíme kulaté tvary. Na polovinu z nich doprostřed položíme lžičku náplně. Okraje pomažeme žloutkem, zakryjeme těstem a okraje přitiskneme. Uvaříme v osolené vodě. Na náplň: Uvařené a důkladně přebrané maso z candáta smícháme se ostatními surovinami. Na omáčku: Šalotku nakrájíme a necháme zesklovatět na polévkové lžící másla. Zalijeme bílým vínem a necháme svařit. Přidáme rybí vývar a opět svaříme na ½. Vzniklý svar smícháme se změklým máslem. Nakonec dochutíme solí, špetkou pepře a nasekanými bylinkami.
Ravioly z kapra s omáčkou café de paris
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.